Thuis in uw branche

Masterclass: Ondernemend leiderschap

Droomt u van een organisatie die flexibel, zelf organiserend en innovatief is? Ontdek het in onze praktische masterclass, waar heldere antwoorden en doeltreffende stappen op u wachten!

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 2580,00
Prijs niet-leden: € 2780,00
Groepsgrootte: 12
PE-uren/punten:
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:  

  • Wendbaarheid, zelforganisatie en innovatie binnen mijn kantoor te stimuleren 
  • Enthousiasme van medewerkers en klanten te optimaliseren   

Uw docent

Arko van Brakel

Arko van Brakel

Arko van Brakel is mede-oprichter van SemcoStyle Institute  

.

Inhoud

Droomt u van een organisatie die flexibel, zelf organiserend en innovatief is? Ontdek het in onze praktische masterclass, waar heldere antwoorden en doeltreffende stappen op u wachten!

Tijdens deze boeiende reis leert u niet alleen hoe u een bedrijfscultuur kunt creëren die zelforganisatie en innovatie bevordert, maar ontdekt u ook strategieën om deze dynamiek te handhaven, zelfs te midden van uitdagingen. Leer hoe u de kracht van intern ondernemerschap kunt benutten met bewezen methoden die direct toepasbaar zijn in uw dagelijkse praktijk.

Voeg een nieuwe dimensie toe aan uw leiderschapstoolkit door inzichten op te doen over het stimuleren van bottom-up creativiteit en bevlogenheid binnen uw team. En dat is nog niet alles – krijg praktische handvatten aangereikt om het enthousiasme van zowel uw medewerkers als klanten meetbaar te vergroten.

Na deze verhelderende verkenning bent u niet alleen bewapend met theoretische kennis, maar beschikt u ook over concrete tools om direct impact te maken binnen uw werkomgeving. Bereid u voor op een toekomst van succes, bevlogenheid en doorgedreven innovatie. Doe mee en versterk uw kantoor van binnenuit!

 

  • Ondernemend samenwerken in complexe tijden
  • Het stimuleren van wendbaarheid, zelforganisatie en innovatie
  • Stimuleren van bottom-up bevlogenheid en succes binnen het kantoor
  • Intern ondernemerschap binnen het kantoor: bewezen strategieën en methodieken
  • Creëren van enthousiaste medewerkers en klanten
  • Vergroten van het werkplezier en naar betere bedrijfsresultaten

De masterclasses bestaan uit 3 modules. U kunt ervoor kiezen om losse modules te volgen waar u zich apart voor inschrijft, hiervan zijn de kosten €964,- voor leden en € 1.040 voor niet-leden. Elke middag wordt afgesloten met een diner om 18:30 uur, waarbij er gelegenheid is om met vakgenoten van gedachten te wisselen en te netwerken.

Programma

Masterclass 1: Ondernemen met Impact

We leven in ingewikkelde tijden met flink wat uitdagingen. We willen het klimaat redden nu het nog kan, terwijl de vergrijzing toeslaat op de werkvloer en we tegelijkertijd steeds meer digitale processen op ons af zien komen. Dat vraagt om nieuwe oplossingen, want als we blijven doen wat we deden, krijgen we de resultaten die we hadden. En daar worden onze planeet, onze samenleving en onze organisaties bepaald niet leefbaarder door. Om het maar niet te hebben over de work-life-balance van leiders, ondernemers en alle collega’s op de werkvloer. Natuurlijk gaan artificial intelligence, de energie transitie en andere duurzame innovaties ons helpen. Maar hoe zorgen we dat wij zelf, onze bedrijven en organisaties hier ook klaar voor zijn? 

Het antwoord is verrassend eenvoudig en even inspirerend als logisch: ondernemend samenwerken. Dat begint met een cultuur waarin vertrouwen, diversiteit en veiligheid centraal staan. Arko van Brakel heeft zich gespecialiseerd in de onderwerpen leiderschap, ondernemerschap en ondernemende teams. Hij neemt u mee in de wereld van wendbaarheid, zelforganisatie en innovatie en laat u ervaren hoe belangrijk persoonlijk leiderschap is bij deze transformatie.

Arko geeft u concrete handvatten om aan de business te werken in plaats van in de business te worden gezogen, in control te zijn zonder te controleren en een supportsysteem te bouwen waarin de mensen om u heen eigenaarschap en verantwoordelijk durven te nemen. Dat is namelijk de essentie van ondernemen met Impact. Arko onderbouwt zijn kennis en ervaring met wetenschappelijke inzichten en modellen, inspirerende filmpjes en herkenbare én minder bekende cases. Hij geeft zijn publiek altijd praktische, direct uitvoerbare leiderschapstips, die snel resultaat opleveren. De verandering bent u immers zelf.

Arko van Brakel was internetondernemer in zijn exponentieel groeiende bedrijf EuroNet Internet en is directeur geweest van diverse opleidingsinstituten, zoals PuntEDU, De Baak en SemcoStyle Institute. Arko heeft 4 boeken geschreven over ondernemend leiderschap, waarvan er twee zijn genomineerd voor de titel 'Managementboek van het Jaar'. Tegenwoordig is Arko actief als directeur en vice voorzitter van de Strategische Board Stedendriehoek, aandeelhouder en mede-oprichter van SemcoStyle Institute, aandeelhouder en lid van de directie van Cellspace en bekleed hij diverse adviesrollen en commissariaten, waaronder het Amsterdam center for Entrepreneurship, het UWV Werkbedrijf en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).


Masterclass 2: Intrapreneurship

Transformeer uw organisatie met de kracht van intern ondernemerschap.

Innovatie en aanpassingsvermogen zijn cruciaal in het snel veranderende bedrijfslandschap. Hoe combineert u effectief de richting van de top-down sturing met de creatieve energie van bottom-up innovatie? Welke inzichten geeft wisdom-of-the-crowd? Wie is employer-of-choice? Wat zijn de succesfactoren voor continu verbeteren en innovatie? Hoe komen verandertrajecten wel tot concrete resultaten?

Intern ondernemerschap is een essentiële competentie om in deze steeds sneller veranderende wereld relevant te blijven. Zowel voor organisaties als voor de medewerkers. De ondernemer Michiel Dietvorst laat zien hoe de bottom-up stroom te activeren en stimuleren om te komen tot creativiteit, bevlogenheid en successen.

Gepassioneerd en met humor neemt Michiel u mee op een interactieve ontdekkingsreis langs de in’s en out’s van intrapreneurship en leiderschap. U krijgt inzicht in eco-systeem organisaties, praktische strategieën en een bewezen methodiek die direct ingezet kunnen worden. Een verrijkende ervaring die uw perspectief op de potentie van medewerkers en organisatorische groei doen veranderen.

Michiel Dietvorst heeft jarenlange ervaring bij een grote internationale IT-dienstverlener, is ruim 10 jaar ondernemer en oprichter van onder andere Pridea en XiBE. Een spreker vanuit een bijzondere combinatie van business development, people management en sales expertise.


Masterclass 3: Enthousiaste medewerkers en cliënten zijn goud waard!

Iedereen weet dat, maar hoe kunt u dit zo optimaal in uw eigen kantoor toepassen? Bent u zich bewust van het verschil tussen tevreden en enthousiast?

Klantgerichtheid is de basis. Door Klantgericht te zijn, maakt u Klanten veelal tevreden. Maar hoe leuk is dat? Enthousiaste Klanten geven meer energie en voldoening. Bent u klaar voor de stap naar Klanthousiasme? Middels een eenvoudige en praktische benadering leert u tijdens de workshop deze stap te maken.

Bijna elke organisatie vindt Klantgerichtheid belangrijk. Klantgerichte organisaties geven een hoge prioriteit aan tevreden of liever nog enthousiaste Klanten. De Klant staat centraal en service staat hoog in het vaandel. Het doel: Klanten behouden én binnenhalen. Maar hoe doet u dat op de meest simpele, effectieve en creatieve wijze? Tijdens deze sessie raakt u geïnspireerd en gemotiveerd! En kunt u gelijk aan de slag met een aantal concrete acties.

Feike Cats is schrijver van de 6 boeken over Klanthousiasme, Verleuken en Werkgeluk.

Uitgangspunt is dat de Klant zó enthousiast moet zijn dat hij of zij het leuk vindt om anderen naar de organisatie te verwijzen. Dat ze het leuk vinden om als Ambassadeur op te treden.

Cats gelooft heilig dat Klanthousiasme altijd leidt tot meer werkplezier en een beter (bedrijfs)resultaat. Met enthousiaste medewerkers als basis. Zij stralen dit uit naar hun Klanten.

Docent(en)

Arko van Brakel

Arko van Brakel

Arko van Brakel is mede-oprichter van SemcoStyle Institute  

Michiel Dietvorst

Michiel Dietvorst

Michiel Dietvorst  is oprichter van Pridea en XiBE

Feike Cats

Feike Cats

Feike Cats is spreker en schrijver van 6 boeken over Klanthousiasme, Verleuken en Werkgeluk