Thuis in uw branche
Bekijk de TEK-overzichtspagina

Dossier Duurzaamheid

Duurzaamheid: wat zijn de risico's en kansen van de energietransitie?

Er komt steeds meer strenge wetgeving door het Klimaatakkoord van Parijs. De duurzame rapportageverplichting CSRD voor grote bedrijven is daar een belangrijk voorbeeld van. Deze bedrijven zullen ook mkb-ondernemingen in de keten vragen aan te geven wat hun duurzaamheidsdoelstellingen zijn. Daarnaast is duurzaamheid inmiddels ook een vereiste voor het krijgen van financiering en het aantrekken van klanten. Het mkb heeft de accountant hierbij hard nodig voor ondersteuning.

Duurzaamheid: verplicht PE-onderwerp 2023

Verplicht onderwerp

In 2023 geldt een PE-verplichting van minimaal 8 uur voor het thema Duurzaamheid. Maak een passend plan m.b.v. een matrix.

Bekijk het cursusaanbod

CSRD

De CSRD gaat vanaf 2024 gelden voor grote ondernemingen. Hierdoor worden bijna 50.000 Europese bedrijven verplicht te voldoen aan de CSRD, een flinke toename vergeleken met de 11.000 die onder de voorganger (NFRD) moesten rapporteren. In totaal zullen ruim 2.000 Nederlandse bedrijven aan de CSRD moeten voldoen.

Meer informatie

Voor uw klant

Naast CSRD, geldt per branche specifieke wet- en regelgeving. Belangrijk om mee te nemen in het adviesgesprek met uw klanten. 

Urgentietijdlijn duurzaamheid

Urgentietijdlijn duurzaamheid
Overzicht aan klimaatregels

Voor uw kantoor

Duurzaam ondernemen vraagt om een strategische positionering binnen uw organisatie, ook ten aanzien van uw dienstverlening. 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met:

Leonie Derksen
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

Judith van Teeffelen
E jvanteeffelen@sra.nl
T 030 656 60 60

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren