Thuis in uw branche
Contact / Reacties Uw eigen visie, suggesties, wensen of aanbevelingen zijn van harte welkom! Geef uw reactie

Vertel het je kinderen

  • Auteur: Paul Dinkgreve
  • Publicatiedatum: 18-5-2017

Vandaag gesproken met NPEX. Dit is voor de corporate financers wel bekend. NPEX is de alternatieve effectenbeurs voor het MKB. Naar mijn mening heeft dit zeker bestaansrecht naast de bestaande platforms.

Het gaat om uitgeven van aandelen en obligaties in een semi gesloten circuit. Het concept heeft zich al bewezen zoals u kunt u zien op hun site. Ze willen met name op het aspect van de kwaliteit van de proposities graag met SRA overleggen. Dit gesprek gaan wij graag aan.

Ook een interessante kring Publiek Belang vandaag. Het thema was ‘Kwaliteitsindicatoren en kwaliteit in het algemeen’. In een accountantsorganisatie is het meten van kwaliteit een uitdaging en een noodzaak. Het probleem is dat als dit wordt opgelegd er in sommige gevallen weerstand om de weerstand komt. Vooral het zichtbaar nemen van maatregelen naar aanleiding van uitkomsten is in heel veel organisaties best lastig en ingewikkeld. Als een extern accountant het kwaliteitsniveau niet, of tijdelijk niet bereikt, komt het volgende dilemma naar voren: hoe vertel ik het mijn kinderen? Dit los je niet op met checklists. Wel met het goed inventariseren van feiten, omstandigheden en oorzaken. Dit is écht principle based en HR van hoog niveau. Hier kunnen we beleidsmatig niet meer omheen. Ik zie het als een steun in de rug om het goed te doen. De klant moet weten dat een kwalitatief goed HR-beleid noodzakelijk is en als accountant zijn wij ook een coach op dit terrein.

Terug naar de overzichtspagina >>