Thuis in uw branche

Schaap met vijf poten?

  • Publicatiedatum: 20-4-2017

Plaats van handeling: De 'Op weg naar huis groep' van de NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren). Wat: Presentatie van de ING.

Zoals bij velen bekend, is de ING z'n organisatie aan het omvormen naar een 'agile' manier van werken. Met tribes, chapters en squads. Een soort van werken die in de creatieve wereld al lang in zwang is. In de bureaucratische wereld is dit een uitdaging. Desgevraagd blijkt dat er best wel veel schade in het persoonlijke vlak ontstaat bij dit soort transities. Aan de andere kant is een wijziging van een organisatievorm wellicht noodzakelijk in het kader van de technologische en op allerlei vlakken snelle ontwikkelingen.
 
In feite speelt bij ons soort organisaties dezelfde problematiek. We moeten van blauw/groen naar steeds meer ingrediënten van rood/geel in ons personeelsbestand. Bestaan die mensen wel, die alle vier de kleuren in zich hebben? Of verlangen wij eigenschappen van mensen die niet zonder meer in een persoon verenigd kunnen zijn? Kortom, transities: ja. Maar ten koste waarvan gaat dat? Waar ligt de balans?

Terug naar de overzichtspagina >>