Thuis in uw branche

Tien jaar horizontaal toezicht

Klaar voor de doorontwikkeling

  • Publicatiedatum: 16-1-2019

Op 31 oktober was het op kop af tien jaar geleden dat het eerste Horizontaal Toezicht-convenant Fiscaal Dienstverleners werd getekend. Sinds die tijd heeft HT de gemoederen beziggehouden. Wat begon als een boemeltje, is nu een intercity. En de trein blijft vaart maken met de doorontwikkeling van HT.

Gorissen KrielaartVoor SRA is er een nieuwe passagier aan boord: Andries Krielaart, relatiebeheerder Horizontaal Toezicht FD MKB. Want na een intensieve samenwerking van tien jaar gaat Paul Gorissen, regiocoördinator Horizontaal Toezicht MKB, binnen HT bij de Belastingdienst een aantal andere uitdagingen aan.

Gorissen: "Ik ben in 2008, vlak na het tekenen van het eerste convenant, het aanspreekpunt geworden voor SRA. Het proces rondom HT is continu in ontwikkeling geweest. Samen met Jan Zweekhorst (SRA-bestuurder, red.), startten we in januari 2009 met de kick-off. Nu na tien jaar heeft de helft van de SRA-kantoren een convenant met de Belastingdienst. Iets waar we gezamenlijk naar toe hebben gewerkt."

Vertrouwen

De implementatie van HT is niet zonder slag of stoot gegaan. Gorissen: "Het was een nieuw concept voor het mkb en zoals het vaak gaat met nieuwe ontwikkelingen, onbekend maakt onbemind. Het vertrouwen in elkaar moest nog groeien. Veel kantoren waren afwachtend in de gesprekken die wij met hen voerden, wisten niet wat ze van ons als Belastingdienst konden verwachten."

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur december 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur