Thuis in uw branche

GEIGER cyber security voor het mkb

De rol van de accountant als trusted advisor bij cyber security vraagstukken

De accountant is voor mkb-ondernemingen de 'trusted advisor' voor business gerelateerde onderwerpen. De steeds verdergaande digitalisering in het mkb zorgt voor een toename van de kans op incidenten als gevolg van nalatigheid of kwaadwillende aanvallen.

Het is van cruciaal belang dat bedrijven zich bewust zijn van hun risico's met betrekking tot gegevensbescherming, privacy en cybersecurity, en de impact hiervan op hun business. Belangrijk daarbij is dat zij de juiste hulp van hun accountant krijgen bij het nemen van de juist mitigerende maatregelen. De GEIGER-tool helpt hierbij. U krijgt direct inzicht in de risico’s die worden gelopen.

Trusted advisor

Accountants zijn de trusted advisor van het mkb. En, daarmee ook de aangewezen personen om hun klanten te helpen weerbaarder te maken tegen tal van digitale dreigingen.

Lees meer

Aan de slag

Cyber weerbaar worden vergt actie. In het GEIGER-programma gaat u (met uw klant) onder begeleiding van SRA concreet aan de slag met het mitigeren van cyberrisico’s.

Lees meer

GEIGER: oplossing voor cyberbeveiliging in het mkb

GEIGER
Lees het artikel uit ons ledenblad

Certified Security Defenders programma

Kennis van cyber security dreigingen en tools en het delen van ervaringen zijn van groot belang om digitaal weerbaar te blijven. Een passend opleidingsprogramma en community horen daarbij.

Lees meer

Planning

Meer informatie over (gratis) evenementen met betrekking tot GEIGER.

Lees meer

Meer over GEIGER

GEIGER is onderdeel van een Europees innovatieproject waarin verschillende partijen participeren. In Nederland is dit SRA.

Lees meer

Meer informatie

Tony van OorschotHeeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem contact op met Tony van Oorschot via:

E automatisering@sra.nl
T 030 656 60 60