Thuis in uw branche

Verdiepingscursus: Huwelijksvermogensrecht, schenken & erven

Verbreed uw kennis en bespaar schenk- en erfbelasting

Wat is er afgesproken in de huwelijkse voorwaarden en wat staat er in het testament? Zijn de afspraken nog up-to-date? Zorg dat uw klanten niet te veel schenk- en erfbelasting betalen!

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 455,00
Prijs niet-leden: € 595,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
RB Fiscaal 6
NEVOA 6
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker, Bedrijfsjuridisch adviseur
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • Om mijn klant te adviseren over het overdragen van vermogen bij leven en/of na overlijden aan zijn levenspartner en/of volgende generatie

Uw docent

Diana Dutilh

Diana Dutilh FFP

Diana Dutilh FFP is financieel en estate planner, eigenaar van &Dutilh en voorzitter van de Vereniging van Onafhankelijk Financieel Planners (VOFP).

.

Inhoud

Wat is er afgesproken in de huwelijkse voorwaarden en wat staat er in het testament? Zijn de afspraken nog up-to-date? Zorg dat uw klanten niet te veel schenk- en erfbelasting betalen! 

Tijdens deze cursus gaat u vooral aan de slag met praktijkcases. U licht zowel de huwelijkse voorwaarden als een (ondernemers)testament praktisch door. Sluiten de wensen van uw klant nog aan bij de gemaakte afspraken? Waar gaat het in de praktijk vaak mis? Wanneer moet u samen met de klant naar de notaris en hoe bereidt u uw klant daarop voor?

Vaak wordt u als accountant of fiscalist gezien als vertrouwenspersoon voor uw klanten. Maar hoe maakt u moeilijke vraagstukken bespreekbaar met uw klant? Welke informatie heeft een notaris nodig? En hoe kunt u de brug zijn tussen uw klant en de notaris? Voorkom dat er niets is vastgelegd als uw klant of zijn/haar partner plotseling overlijdt.

Ga het gesprek aan met de ondernemer en leer welke (simpele) maatregelen u kunt treffen om belastingheffing en familieconflicten te voorkomen.

  • Inventariseren van de wensen en behoeften van uw klant op gebied van overlijden 
  • Relatie huwelijksvermogensrecht en erfrecht
  • Analyse van huwelijkse voorwaarden
  • Lezen en analyseren (ondernemers)testament
  • Relatie huwelijkse voorwaarden en testament
  • Waar gaat het in de praktijk vaak mis?
  • Voorbereiden gesprek met de notaris

Deze cursus is een verdieping op de cursus Het slimme schenkings- en erfplan Het is raadzaam deze cursus of de cursus Fiscaal-juridische aspecten van vergoedingsrechten' eerst gevolgd te hebben. 

 

 

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Dinsdag 3 december 2024 van 13:00 uur tot 20:00 uur
Beschikbaar
Locatie: Hotel De Bilt - Utrecht in De bilt /routebeschrijving
Cursuscode: EOCU38279