Sla menu over
Thuis in uw branche
  • Publicatiedatum:14-08-2024

SRA zoekt samenwerking met jonge professionals voor oprichting Young Board. Meld je aan!

Met veel enthousiasme kondigt SRA de oprichting aan van SRA Young Board. Dit nieuwe initiatief is voor ambitieuze jonge professionals die betrokken willen zijn bij het vormgeven van de toekomst van SRA en de accountancy- en fiscale sector. We nodigen je van harte uit om mee te praten over de oprichting van SRA Young Board en/of jezelf kandidaat te stellen.

Beeld corporate

Met SRA Young Board bieden wij jonge professionals een unieke kans om direct invloed uit te oefenen op het beleid en de toekomst van SRA, en zo van accountantskantoren voor het mkb. Door deel te nemen aan deze board praat je mee over belangrijke kwesties, bijvoorbeeld over de CEA, Wijzigingswet Accountancy, toezicht en duurzaamheid. Tegelijkertijd zorgt dit initiatief ervoor dat onze beleidskeuzes getoetst worden aan de inzichten van toekomstige beslissers binnen de kantoren.

Hoe SRA Young Board er precies uit gaat zien, staat nog open. Wij willen dit graag samen met de jonge professionals vormgeven. Ons uitgangspunt is dat dit nieuwe orgaan vier keer per jaar samenkomt om het SRA-bestuur van gevraagd en ongevraagd advies te voorzien. Hiervoor zoeken we maximaal vijf accountants (verdeeld over de mkb- en auditpraktijk) en twee fiscalisten, al dan niet in opleiding en jonger dan 35 jaar.

Een verdiepende stap in je carrière

SRA Young Board is voor jonge accountants en fiscalisten die warmlopen voor:

  • Bestuurservaring: Als lid van SRA Young Board doe je op jonge leeftijd waardevolle bestuurservaring op, wat jouw professionele ontwikkeling aanzienlijk versterkt.
  • Netwerkuitbreiding: Deelname aan SRA Young Board biedt je de mogelijkheid om een waardevol netwerk op te bouwen met andere jonge professionals en invloedrijke leden binnen SRA.
  • Invloed en impact: Als lid van SRA Young Board heb je de kans om je stem te laten horen en bij te dragen aan de vorming van beleid dat de toekomst van de accountancy- en fiscale sector beïnvloedt.
  • Professionele groei: Door betrokken te zijn bij diverse activiteiten en initiatieven, vergroot je je kennis en vaardigheden, wat helpt in je verdere carrière.

Deelnemen

Ben je geïnteresseerd in de oprichting van SRA Young Board en wil je hierover meepraten? Wil je meepraten én jezelf kandidaatstellen voor boardlid? In beide gevallen nodigen we je van harte uit om te reageren. We horen graag wie je bent en wat jouw drijfveer is om deel te nemen aan de oprichting van SRA Young Board. Aanmelden kan tot 1 oktober. Neem hiervoor contact op met Petra Noordermeer via communicatie@sra.nl of via 06 - 513 571 02, ook als je nog vragen hebt.

In het najaar hopen we een diverse en gedreven groep jonge professionals bij elkaar te hebben. De samenstelling van SRA Young Board zal tijdens de algemene ledenvergadering op 10 december 2024 bekend worden gemaakt aan onze leden.

We kijken ernaar uit om samen de verdere uitwerking van SRA Young Board op te pakken.