Sla menu over
Thuis in uw branche
  • Publicatiedatum:20-08-2024

Benchmarkseminar 9 oktober 2024: de belangrijkste uitkomsten van SRA-kantoren!

Op woensdag 9 oktober organiseren wij het Benchmarkseminar 2024. Op dit seminar worden de belangrijkste uitkomsten en resultaten van de Benchmarkonderzoeken gepresenteerd van de deelnemende SRA-kantoren. Ook is een aantal interessante gastsprekers uitgenodigd die ingaan op actuele onderwerpen in de accountancysector. Vervolgens kunt u met andere kantoren in gesprek over de uitkomsten en problematieken.

Bijeenkomst

Het seminar is gratis voor kantoren die meedoen aan een of meerdere benchmarkonderzoeken, maar ook niet-deelnemers kunnen tegen een geringe vergoeding deelnemen.

Resultaten Benchmarkonderzoeken 2024

Allereerst worden de belangrijkste uitkomsten en resultaten besproken, zoals de gemiddelde SRA-kantoorprestatie, de omzet en winstontwikkeling per discipline van het accountantskantoor, de hoogte van de IT-uitgaven per kantoorgrootte en de verwachte loonsverhoging per 1 januari 2025. Deze data zijn afkomstig uit de Kantorenbenchmark, het IT-kostenonderzoek en het Onderzoek Secundaire Arbeidsvoorwaarden, het eerste onderdeel van het Arbeidsvoorwaardenonderzoek, gehouden in 2024.

Deelnemende kantoren ontvangen in september, maar uiterlijk begin oktober, hun persoonlijke rapportage met daarin de gegevens van het kantoor en die van de benchmark.

Gastsprekers over actuele hrm- en IT-zaken

Jolien Bijhouwer, Senior Employer Branding Specialist bij EN HR Solutions, zal een aantal actuele zaken op hrm-gebied de revue laten passeren:

  • Krapte op de arbeidsmarkt: wat zijn de mogelijkheden voor de accountancy?
  • De do’s-and-don’ts in arbeidsmarktcommunicatie
  • Welke arbeidsvoorwaarden zijn nu belangrijk, waar letten (nieuwe) medewerkers op?

Voor actuele zaken op het gebied van IT zijn wij momenteel nog in afwachting van een interessante gastspreker. Zodra er meer bekend is, informeren wij u direct.

Programma (wijzigingen voorbehouden)

14.00 uur Inloop
14.30 uur Opening/presentatie belangrijkste uitkomsten en resultaten Benchmarkonderzoek
15.15 uur Korte pauze
15.45 uur Presentatie IT-specialist (gastspreker nog onbekend)
16.30 uur Presentatie Jolien Bijhouwer
17.15 uur Uiteen in groepjes: discussie en bespreken (verschillende) resultaten kantoren
18.15 uur Drankje en hapje
19.00 uur Einde

 

Meer informatie en aanmelding

U bent op woensdag 9 oktober 2024 van harte welkom op het SRA-bureau, Rijnzathe 14, 3454 PV Utrecht. Doet uw kantoor mee aan een van de benchmarkonderzoeken, dan is deelname gratis. Doet u niet mee, maar wilt u graag deelnemen aan het seminar? Dat kan, u betaalt slechts € 175 per deelnemer.

Aanmelden