Sla menu over
Thuis in uw branche

Tax Monitoring en steekproefonderzoek

Effectief steekproefonderzoek toepassen binnen en buiten Horizontaal Toezicht
Met de doorontwikkeling van Horizontaal Toezicht geeft de Belastingdienst een nieuwe invulling aan het toezicht en steekproefonderzoek. Wat zijn de fiscale risico’s en hoe vertaalt u dit naar advieskansen?

Overzicht

Bestemd voor

Accountant vennoot/medewerker, Controleleider, Fiscalist vennoot/medewerker

Leerdoelen

Ik ben in staat om:

  • Inzicht te krijgen hoe een Tax Monitoringsonderzoek fiscale zekerheid kan bieden binnen het nieuwe Horizontale Toezicht

Inhoud

Met de doorontwikkeling van Horizontaal Toezicht geeft de Belastingdienst een nieuwe invulling aan het toezicht en steekproefonderzoek. Wat zijn de fiscale risico’s en hoe vertaalt u dit naar advieskansen? 

De Belastingdienst legt een toenemende focus op Horizontaal Toezicht en steekproefonderzoek. Dit vraagt om een andere benadering voor fiscale controles. De interesse van Tax Monitoring neemt bij bedrijven ook toe, waardoor een continue proces tot verbetering ontstaat. Hoe krijgt u meer inzicht in de nieuwste technieken van data-analyse en steekproefmethodieken? En hoe kunt u dit zo praktisch mogelijk inzetten om zo effectief om te gaan met de huidige en toekomstige fiscale controles?

Tijdens deze cursus leert u hoe u een belastingonderzoek uitvoert, waarbij u zowel het belang van uw klant als dat van de Belastingdienst in acht neemt. We leggen de nadruk op de aanvaardbaarheid van aangiften en bieden u inzicht in de kwaliteit van de fiscale beheersing (Tax Control Framework) bij uw klant. Wij laten u aan de hand van een voorbeeld zien hoe u gebruik kunt maken van data-analyse en steekproefmethodieken, zodat u de kennis direct kunt toepassen in uw eigen praktijk.

  • Risico controleaanpak Belastingdienst
  • Relatie Data-analyse en steekproef
  • Fasering steekproefonderzoek
  • Vertalen uitkomsten naar fiscale risico’s en advieskansen
  • Hoe de resultaten van het onderzoek rapporteren

Deze cursus is een verdieping op de cursus ‘Belastingcontrole en steekproeven’. Het is raadzaam eerst deze cursus gevolgd te hebben voordat u deelneemt aan de cursus “Tax Monitoring en steekproefonderzoek’. 

 

Locatie & Datum

Datum & tijd
Maandag 11 november 2024 van 13:30 uur tot 20:30 uur
Cursuscode
EOCU38758
Beschikbaar

Docent(en)

Willem Veldhuizen

Willem Veldhuizen RE/RTAP

Willem Veldhuizen RE/RTAP is directeur en tax data scientist bij Taxsample BV.

Contact

Marjolein van der Poel

Marjolein van der Poel

Projectmanager Educatie
Team Incompany

Incompany? Informeer naar de mogelijkheden