Thuis in uw branche

Sparren met collega-kantoren

Deel kennis en ervaringen en doe inspiratie op

De afgelopen jaren hebben we veel tevreden geluiden gehoord over de Sparren met collega-kantoren sessies. De succesformule zit hem vooral in het delen van kennis en het leren van elkaar. Hoe gaan collega-kantoren met bepaalde problematieken om? Daarom organiseren we ook in 2023 weer vier bijeenkomsten voor u waarbij u in kleine groepen met vergelijkbare problematiek en omvang kunt sparren over onderwerpen die, na navraag bij u, het hoogste op de agenda staat. Kosteloos en exclusief voor SRA-leden.

Deze manier van kennisdelen, voor en met collega’s, biedt de mogelijkheid sterker te worden op diverse uitdagende gebieden. Hier zou ieder SRA-kantoor aan moeten deelnemen.

Voordeel voor u

 • Kleine groepen van kantoren met vergelijkbare omvang
 • Voor beleidsmakers, u spreekt met gelijkgestemden
 • De nadruk ligt op interactie en leren van elkaar: hoe doen andere kantoren het?
 • Een inspirerende spreker verzorgt de aftrap (maximaal een half uur)
 • Minimale tijdsinvestering
 • Inspiratie zonder prijskaartje
 • De bijeenkomsten zijn exclusief voor SRA-leden

Wat vragen wij u?

Wij vragen van u de bereidheid om in een open en vertrouwelijke setting kennis en ervaringen te delen met collega-kantoren. Vertrouwen in elkaar en kennis delen is een belangrijke basis voor het slagen van deze sessies.

Bijeenkomsten 2023

Sparren met collega-kantoren: Raad van Commissarissen (10 oktober 2023)

Het wetsvoorstel toekomst accountancysector RvC leidt tot aanpassingen in de governancestructuur van kantoren. SRA heeft op basis hiervan samen met Dick Meester de eerste ideeën voor een raamwerk RvC voor u op een rij gezet. Roland Ogink en Dick Meester delen onze bevindingen graag met u, zodat u dit kan afstemmen op uw eigen kantoorpraktijk.

Meld u hier aan

Sparren met collega kantoren: de impact van CSRD (20 november 2023)

Op dit moment is moeilijk te voorzien wat er op uw kantoor afkomt met de duurzaamheidsrapportages. De regels zijn er, maar de impact op de organisatie, dienstverlening en de werkzaamheden is nog moeilijk te overzien. Toch ontkomt u er niet aan om stappen te zetten om op tijd voorbereid te zijn. Zowel organisatorisch als inhoudelijk:

 • Wat betekent CSRD voor u en uw kantoor?
 • Hoe kunt u zich hier op voorbereiden?
 • Hoe gaan collegakantoren hier mee om?

Meld u hier aan

Sparren met collega-kantoren: Duurzaamheid (5 december 2023)

Als klein of middelgroot kantoor wilt u iets met duurzaamheid doen, voor een betere wereld wellicht of simpelweg omdat uw klanten hierom vragen. Hoe pakt u dat aan? En hoe doen andere vergelijkbare kantoren dat? Erik-Jan Kreuze (Afier accountants) heeft de ESG-praatplaat ontwikkeld, en weet uit eigen ervaring welke kansen er liggen op het moment dat je het gesprek aangaat met de klant. SRA organiseert een sparrensessie met lunch: Adviseren over duurzaamheid. Doet u mee?

Meld u hier aan

Sparren met collega-kantoren: Partner- en verdienmodel

Hoe toekomstbestendig is uw businessmodel? En wat is uw innovatiekracht? De omgeving en de business van uw kantoor en die van uw klanten ontwikkelen continu. U kunt niet overal tegelijk in meegaan. Hoe doet u dat? Waar speelt ú slim op in? En welke keuzes maakt u.

 • Het model van een stichting - drs. Maarten Stubbé (Scab)
 • Goodwillmodel naar ingroeimodel - drs. Gerbrand Burink RA (HZW)
 • Private equity - Roland Ogink RA (de Jong & Laan)

Deze sparrensessie heeft op 6 juni 2023 plaatsgevonden. Bij voldoende animo wordt deze sessie opnieuw gepland.

Interesse? Laat het ons weten 

Ervaring van deelnemer Diana Aalderink

Diana Aalderink, Stolwijk Kelderman accountants fiscalisten, deelt haar ervaringen over de bijeenkomsten Sparren met collega-kantoren.

Verbinden op maat

Heeft u andere topics waarover u wilt sparren, laat het ons weten. Dan nemen wij dit op in ons programma. Of wij brengen u in contact met kantoren die dezelfde vraag hebben. Denk aan vragen over softwarepakketten, inrichten CRM-systeem, het partnermodel, wel- of geen controlepraktijk en alles waar u verder een antwoord op zoekt.

Contact

Claudia Bergkamp 

Claudia Bergkamp
Medewerker Evenementen
T 030 656 60 60
E cbergkamp@sra.nl