Thuis in uw branche

Adviseren in coronatijd

Juist nu is bedrijfsadvies extra belangrijk. Want wat betekent de uitbraak van het coronavirus voor uw kantoor en uw klant? De SRA-adviestools geven inzicht in hoe de ondernemer ervoor staat en welke effecten bereikt kunnen worden met veranderingsstrategieën. We zetten de belangrijkste adviestools voor u op een rij.

Waar kan SRA bij helpen?

Bij vragen als:

  • Hoe staat de onderneming ervoor?
  • Hoe zal de financiële positie zich in de toekomst ontwikkelen?
  • Hoe kunnen zij hun positie ten opzichte van hun concurrentie, banken, etc. verder verbeteren?

De adviesproducten van SRA zijn geen doel op zich maar een middel om de adviseur te helpen in zijn adviesfunctie.

Coronakompas

Welke steunmaatregelen moet uw klant aanvragen? Is er extra financiering nodig? Hoe richt hij zijn bedrijf coronaproof in? Zijn de thuiswerkplekken in orde?

Het Coronakompas is een praktische checklist waarmee de ondernemer snel inzicht krijgt in wat hij al goed geregeld heeft en waar nog mogelijke knelpunten zitten. De uitkomsten van het Coronakompas vormen voor u een goede basis voor een adviesgesprek. 

Naar het Coronakompas

SRA Prognosemodel

Ontdek hoe u inzicht krijgt in het effect van Corona op de liquiditeit van een onderneming én wat de invloed van de steunmaatregelen hierop is. Krijg via het webinar en de whitepaper een indruk hoe u voor uw klant meerdere scenario’s kunt uitwerken met behulp van de Prognosetool.

Naar het SRA Prognosemodel

Branches in Zicht

Naast een berekening van de liquiditeitspositie van uw eigen klant kunt u ook een dergelijke berekening maken voor de specifieke branche. Dit doet u met behulp van de BiZ-data. Hiermee krijgt u direct inzicht in de concurrentiepositie van uw klant. Heeft u nog geen toegang tot de BiZ-database? Bekijk op onze website meer informatie en de mogelijkheden.

Naar Branches in Zicht

SRA-Ratingdiensten

De kredietwaardigheid van een onderneming berekenen we doorgaans met de solvabiliteit. Bij SRA maken we naast de solvabiliteit ook gebruik van SRA/URA rating om de kredietwaardigheid te berekenen. SRA/URA rating berekent de uitvalskans (Probability of Default) van een organisatie. De solvabiliteit samen met de rating geven een goede weergave van de financiële gezondheid van uw klant.

Naar SRA-Ratingdiensten

Strategiesessies

Zeker in deze tijd waarin er zich door extern toedoen allerlei nieuwe situaties ontstaan is het goed met je organisatie te kijken hoe je hier op kan inspelen!

Vragen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Amida Elmoudni

06 46 89 02 04
aelmoudni@sra.nl