Thuis in uw branche

Welkom Pauline!

Column van Diana Clement, voorzitter SRA

  • Publicatiedatum: 10-11-2022
Diana Clement

Ik begin deze column natuurlijk meteen met het ontzettend goede nieuws dat SRA een nieuwe directeur heeft. Pauline Van Esterik-Plasmeijer (56) is per 1 november bij SRA begonnen. Ze volgt Cees Meijer op, die helaas vanwege ziekte eerder bij onze vereniging heeft moeten stoppen. Hartstikke mooi dat we een ervaren en inspirerende directeur hebben kunnen aantrekken. We kijken met vertrouwen en veel plezier uit naar een langdurige samenwerking.

Pauline heeft als directeur en bestuurder ruime ervaring in de financiële dienstverlening en bij non-profitorganisaties. Dat maakt haar voor SRA een waardevolle aanvulling.

SRA-Dag en ALV 9 december in De Jaarbeurs

En met de komst van Pauline loopt het jaar alweer op zijn einde. Ik wil u daarom ook enthousiasmeren om als verenigingslid naar de SRADag te komen die vrijdag 9 december in de Jaarbeurs wordt gehouden. Let op, niet zoals u gewend bent in het NBC in Nieuwegein. Dit heeft te maken met de eerdere brand die in het NBC heeft gewoed, wat natuurlijk voor het NBC en de medewerkers verschrikkelijk is. Daarom houden we de SRA-Dag met de ALV en natuurlijk het Fiscale Eindejaarsseminar in de Jaarbeurs te Utrecht. Komt u naar de SRA-Dag? Ik zie u daar graag.

Jan Zweekhorst Award 2022

Tijdens de SRA-Dag maken we ook bekend wie de Jan Zweekhorst Award 2022 heeft gewonnen. Met de award gedenken we Jan. De award wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie binnen of buiten SRA, die zich in lijn met de verbindende visie van Jan praktisch onderscheidt op fiscaal gebied of in het bredere veld waarin de multidisciplinaire SRA-praktijken opereren.

In verenigingsverband

Vanuit de verenigingsgedachte is er ook de (kosteloze) SRA-Cultuurdag op 1 december. Werken aan een sterke bedrijfscultuur, zeker in deze tijden van personeelstekort, met betrokken en bevlogen medewerkers die kwaliteit naar een hoger plan trekken? Op die middag komen al onze ervaringen, bevindingen, best practices en hoe de nieuwe generatie denkt over cultuur en gedrag bij elkaar. In deze uitdagende tijden vind ik de Cultuurdag een must om bij te wonen.

Arbeidsmarktcampagne 'De winst van werkgeluk’

En wederom vanuit de verenigingsgedachte – de signalen over het personeelstekort zijn luid en duidelijk – zijn we ook 1 november begonnen met de (online) arbeidsmarktcampagne ‘De winst van werkgeluk’. Met deze nieuw imagocampagne willen we accountants en fiscalisten die overwegen het vak te verlaten of nu bij een Big 4- of groot niet-SRA-kantoor werken, laten zien dat werken bij een SRA-kantoor echt anders is en wat de voordelen zijn.

Wij vragen uw mening

Als laatste wil ik u wijzen op het onderzoek dat we onder onze leden houden. Want u bent het bestaansrecht van SRA en daarvoor moeten we weten wat u van ons verwacht. Wat is de rode draad, waaraan moeten wij ons enthousiasme, onze energie en aandacht geven? En weet u voldoende van wat SRA allemaal voor u doet? Want dat is veel meer dan menigeen denkt.

U komt toch ook?

Wilt u meer weten over wat ik in deze column heb geschreven? Lees dan ons magazine. Of u kunt mij aanschieten als ik u op de SRA-Dag zie. Dan kunt u ook meteen Pauline ontmoeten. U komt toch? Tot dan!

Diana Clement
Voorzitter SRA