Thuis in uw branche

E-learning Vastgoed in de jaarrekening (geactualiseerd))

Een veelvoorkomende complexe post

De verwerking én waardering van vastgoed in de jaarrekening is een complex vraagstuk. Zorg dat u op de hoogte bent van de wet- en regelgeving en de correcte jaarrekening verwerking.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 155,00
Prijs niet-leden: € 189,00
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 3
RB Algemeen 3
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Zelfstandig assistent-accountant, Gevorderd assistent-accountant
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • De complexe post vastgoed op de juiste wijze te verwerken in de jaarekening.

Uw auteur

Ron Kieft

Drs. Ron Kieft RA

Drs. Ron Kieft RA is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en consultant bij Back BV. Hij is werkzaam op het gebied van administratieve organisatie, interne controle en financieel management.

Alle docenten

Inhoud

De verwerking én waardering van vastgoed in de jaarrekening is een complex vraagstuk. Zorg dat u op de hoogte bent van de wet- en regelgeving en de correcte jaarrekening verwerking.

De post vastgoed komt in veel jaarrekeningen voor, zowel in de samenstel- als controlepraktijk. Het is van groot belang om op de hoogte te zijn van de waardering, presentatie en toelichting van vastgoed in de jaarrekening.

U leert de verschillende categorieën en soorten vaste activa te onderscheiden. De waardering, resultaatbepaling, presentatie en toelichting komen aan bod. Ook gaan we uitgebreid in op verschillende wijze van afschrijven en bijzondere waardeverminderingen. Daarnaast komen de verwerking herwaarderingen, herinvesteringsreserve, buitengebruikstelling, afstotingen ruil. Zorg ervoor dat de complexe post vastgoed voor u geen geheimen meer kent en pas de wet- regelgeving correct toe.

 

  • De verschillende categorieën en soorten vaste activa
  • De waardering, resultaatbepaling presentatie en toelichting van vaste activa
  • Verschillende wijzen van afschrijven en bijzondere waardeverminderingen
  • Toepassen herwaarderingen en herinvesteringsreserve
  • Het verwerken van buitengebruikstelling, afstoting en ruil
  • Verschillen Nederlandse wet-regelgeving en de IFRS

Wilt u meerdere e-learning modules per jaar volgen? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde e-learning abonnementen. Of wilt u als kantoor meer e-learning in gaan zetten? Kijk dan naar onze kantorenabonnementen voor de mogelijkheden.

Datum & tijd

Datum & tijd:
U kunt zich het hele jaar inschrijven voor deze E-learning module
Beschikbaar
Cursuscode: ELEC30405