Sla menu over
Kwaliteit die verbindt

Branche en Advies kring 2025

Dé kring voor de MKB-adviseur
Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot adviesgerichte organisaties, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de Branche en Advies kring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur (voor specialisten heeft SRA Branchegroepen in het leven geroepen).

Overzicht

Bestemd voor

Accountant vennoot/medewerker, Mkb-adviseur

Leerdoelen

Overall leerdoel:
Op de hoogte blijven van de belangrijkste branche-ontwikkelingen en adviesthema’s en dit kunnen toepassen in de accountantsadviespraktijk.

Ik ben in staat om:

  • Mijn klanten nog beter te adviseren over de ontwikkelingen in franchising
  • Mijn klanten nog beter te adviseren over de ontwikkelingen in de bouw
  • Mijn klanten nog beter te adviseren over een bedrijfsoverdracht
  • Mijn klanten nog beter te adviseren over de ontwikkelingen in de horeca

Inhoud

Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van deze kring behandelt een deskundige de actuele (economische) ontwikkelingen en toekomstverwachtingen van een bepaalde branche en/of een adviesthema. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema.

De bijeenkomsten worden voorgezeten door een vaste kringvoorzitter en zijn uitsluitend toegankelijk voor leden van de kring.

Tijdens de Branche en Advieskring 2025 behandelen we de volgende thema's

  • Ontwikkelingen in franchising (maart)
  • Ontwikkelingen in de bouw (mei)
  • Adviseren en voorbereiden van een bedrijfsoverdracht (september)
  • Ontwikkelingen in de horeca (november)

Tijden

  • Start altijd om 16.00 uur en eindigt om 18.30 uur
  • Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats

Voordelen lidmaatschap

  • U doet (branche)kennis op waardoor u een nog betere sparringpartner wordt voor uw klanten
  • U houdt uw vaktechnische kennis up to date
  • U bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten
  • U investeert 10 PE-uren (RA/AA) en verdient 10 PE-punten (RB) per jaar *

*Ook in het kader van de NVPE is het belangrijk om uw kennis op peil te houden. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie van de belasting).

Een jaarlidmaatschap kost voor het seizoen in 2025 voor vier bijeenkomsten € 765 (€ 191 per bijeenkomst). Bent u werkzaam bij een kantoor dat geen lid is van SRA dan betaalt u € 915 (€ 228 per bijeenkomst). Mocht u voor een bepaalde bijeenkomst liever een vervanger afvaardigen, dan is dat toegestaan. Het kringlidmaatschap wordt jaarlijks automatisch verlengd

U kunt ook kiezen voor een kantoorlidmaatschap à € 1.135. U mag dan per bijeenkomst twee deelnemers afvaardigen (en per bijeenkomst bepalen wie dat zijn). Indien u werkzaam bent bij een kantoor dat geen lid is van SRA dan betaalt u € 1.280 voor een kantoorlidmaatschap.

Er zijn Branche en Advies kringen in Van der Valk Eindhoven en Van der Valk Houten.

Tip!

Bekijk ook de andere Vaktechnische kringen en Branchegroepen.

Locatie & Datum

Tijd & bijzonderheden
De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats.
Wanneer
17-03-2025, 21-05-2025, 15-09-2025 en 03-12-2025.
Cursuscode
FVKR39638
Beschikbaar
Tijd & bijzonderheden
De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats.
Wanneer
10-03-2025, 28-05-2025, 23-09-2025 en 20-11-2025.
Cursuscode
FVKR39639
Beschikbaar

Programma

Ontwikkelingen in franchising (maart)

Nederland kent veel franchise formules. Een groot deel hiervan bevindt zich in de dienstverlening en retail. Wat zijn de trends, ontwikkelingen en strategische thema’s binnen franchising? Wat is de kracht van franchising, hoe werkt het en welke adviesrol is er voor de adviserende accountant weggelegd.
Na afloop kunt u de opgedane kennis gebruiken in gesprekken met uw klanten in deze tak van sport.
Gastspreker: Joost Bos, directeur Koelewijn & Partners.

Ontwikkelingen in de bouw (mei)

Aan de orde komen de recente ontwikkelingen binnen de bouwbranche. Wat zijn de toekomstverwachtingen, waar liggen belangrijke vraagstukken vanuit de samenleving en welke thema’s zijn van belang binnen de snel veranderende wereld. Duurzaamheid, spanning op de arbeidsmarkt en de schaarste aan grondstoffen zijn o.a. thema’s die de bouwbranche bezig houden. Waar liggen kansen en wat betekent het voor uw advisering?
Gastspreker: Vertegenwoordiger van Scab Accountants & Adviseurs voor de bouw.

Adviseren en voorbereiden van een bedrijfsoverdracht (september)

Als adviseur heeft u een belangrijke rol in de overwegingen van ondernemers met betrekking tot bedrijfsoverdracht. Hoe bereidt u een bedrijfsoverdracht voor, wanneer is het bedrijf verkoop klaar en wat is voor uw klant de beste structuur? Zorg voor een gestructureerde voorbereiding en neem uw klant daarin mee. Het is mogelijk de belangrijkste transactie uit zijn of haar leven. 
Gastspreker: drs. Gert Romme MSc, directeur van Gremio Vitalis B.V. en verzorgt financiële en bedrijfskundige opleidingen.

Ontwikkelingen in de horeca (november)

Centraal staan de nieuwe ontwikkelingen in een van de meest dynamische sectoren: de horeca.
Wat staat de sector nu en in de toekomst te wachten? Het concurrentieveld van de horecasector verbreed aanzienlijk, stijgende prijzen en personeelskosten en tegelijkertijd druk op de marges. Hoe gedraagt de consument zich in tijden van downtrading? Wat betekent dit voor de omzetontwikkelingen op lange termijn en welke kansen zijn er voor de horecasector tot 2030? Tijdens deze bijeenkomst worden de actuele ontwikkelingen in de horeca- en foodservice sector uitvoerig besproken.
Gastspreker: Inga Blokker, directeur van The Food Research Company.

Docent(en)

Avatar

Joost Bos

Joost Bos is directeur bij Koelewijn & Partners.

drs. Gert Romme MSc

drs. Gert Romme MSc is directeur van Gremio Vitalis B.V. en verzorgt strategische, financiële en bedrijfskundige opleidingen.

Inga Blokker

Inga Blokker

Inga Blokker is Directeur FoodService Instituut Nederland.

Contact

Daniëlle Jansen

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Vaktechnische Kringbijeenkomsten