Thuis in uw branche
Bekijk alle vaktechnische kringen

Branche en Advies kring 2024

Dé kring voor de MKB-adviseur

Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot adviesgerichte organisaties, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de Branche en Advies kring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur (voor specialisten heeft SRA Branchegroepen in het leven geroepen).

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 740,00
Prijs niet-leden: € 885,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 10
RB Algemeen 10
Bestemd voor: Mkb-adviseur, Accountant vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Overall leerdoel:

Op de hoogte blijven van de belangrijkste branche-ontwikkelingen en adviesthema’s en dit kunnen toepassen in de accountantsadviespraktijk.

Ik ben in staat om:

 • Mijn klanten nog beter te adviseren over de ontwikkelingen in de automotive
 • Mijn klanten nog beter te adviseren over actuele ontwikkelingen met betrekking tot duurzaamheid
 • Mijn klanten nog beter te adviseren over de ontwikkelingen in de detailhandel
 • De potentie van AI en data science voor mijn werkzaamheden te benoemen

Danielle Janssen van Rumpt

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot adviesgerichte organisaties, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de Branche en Advies kring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur (voor specialisten heeft SRA Branchegroepen in het leven geroepen).

Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van deze kring behandelt een deskundige de actuele (economische) ontwikkelingen en toekomstverwachtingen van een bepaalde branche en/of een adviesthema. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema.

De bijeenkomsten worden voorgezeten door een vaste kringvoorzitter en zijn uitsluitend toegankelijk voor leden van de kring.

Tijden

 • Start altijd om 16.00 uur en eindigt om 18.30 uur
 • Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats

Programma 2024

 • Ontwikkelingen automotive (maart)
 • Duurzaamheid in het mkb (mei)
 • Trends en ontwikkelingen webwinkels (september)
 • AI en data science (november)

Voordelen lidmaatschap

 • U doet (branche)kennis op waardoor u een nog betere sparringpartner wordt voor uw klanten
 • U houdt uw vaktechnische kennis up to date
 • U bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten
 • U investeert 10 PE-uren (RA/AA) en verdient 10 PE-punten (RB) per jaar *

*Ook in het kader van de NVPE is het belangrijk om uw kennis op peil te houden. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie van de belasting).

Een jaarlidmaatschap kost voor het seizoen in 2024 voor vier bijeenkomsten € 740 (€ 185 per bijeenkomst). Bent u werkzaam bij een kantoor dat geen lid is van SRA dan betaalt u € 885 (€ 221 per bijeenkomst). Mocht u voor een bepaalde bijeenkomst liever een vervanger afvaardigen, dan is dat toegestaan. Het kringlidmaatschap wordt jaarlijks automatisch verlengd

U kunt ook kiezen voor een kantoorlidmaatschap à € 1.100. U mag dan per bijeenkomst twee deelnemers afvaardigen (en per bijeenkomst bepalen wie dat zijn). Indien u werkzaam bent bij een kantoor dat geen lid is van SRA dan betaalt u € 1.245 voor een kantoorlidmaatschap.

Er zijn Branche en Advies kringen in Van der Valk Vianen/Houten en Van der Valk Eindhoven.

Locatie & Datum

EINDHOVEN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 18-03-2024, 29-05-2024, 23-09-2024 en 04-12-2024
Locatie: Van der Valk Hotel Eindhoven in Eindhoven / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR38355

HOUTEN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 13-03-2024 (Vianen), 27-05-2024 (Vianen), 18-09-2024 (Houten) en 26-11-2024 (Houten)
Locatie: Hotel Houten in Houten / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR38356

Programma

Ontwikkelingen automotive (maart)

Wat zijn de trends, ontwikkelingen en strategische thema’s in de automotive branche? We blikken kort terug op de turbulente laatste jaren en kijken vooral vooruit naar de korte en lange termijn van deze sector waarbij de duurzaamheidsaspecten niet mogen ontbreken. Na afloop kunt u de opgedane kennis gebruiken in gesprekken met uw klanten in deze branche.
Gastspreker: Clem Dickmann, oprichter AUMACON, NIMA-examinator en analist/columnist voor diverse zakelijke media.

Duurzaamheid in het mkb (mei)

De urgentie om (mkb)klanten te helpen bij het verduurzamen is een feit. Hoe kunt u het onderwerp en het eventueel aanpassen van bedrijfsprocessen nou goed meenemen in uw adviseringsgesprek met de klant? Welke uitdagingen en risico’s liggen er voor de mkb-ondernemer? Hoe kunt u prestaties straks meetbaar en controleerbaar maken en hoe verwerkt u dit in een duurzaamheidsrapportage? Niet alleen bedrijven die direct onder de CSRD-regelgeving vallen krijgen er mee te maken, ook indirecte (partner)bedrijven in de keten moeten duurzaamheidsinformatie aanleveren. Transportbedrijven maken deel uit van een groot aantal ketens, zoals van supermarkten en bouwbedrijven en moeten rapporteren over hun prestaties op het gebied van klimaat, werknemers en bestuur (ESG). De bijeenkomst heeft een zo praktisch mogelijke insteek.
Gastspreker: Ing. Harry Marissen AA, directeur van Zero CO2 en lid van de SRA Commissie Duurzaamheid.

Trends en ontwikkelingen webwinkels (september)

Tijdens deze bijeenkomst is er aandacht voor trends en ontwikkelingen in digital commerce. De wereld van webwinkels staat na de hype van de coronajaren onder druk. Aan de orde komen het veranderende gedrag van kritische consumenten, de impact van geopolitieke ontwikkelingen op webwinkels, de paradox van de vraag vanuit politiek en consument naar meer duurzame Retail en hoe te dealen met verkoop via platforms en social media. Na afloop kunt u webshop eigenaren en andere bedrijven in de keten nog beter adviseren over de ontwikkelingen.
Gastspreker: Drs. Wijnand Jongen, was directeur van belangenvereniging Thuiswinkel.org en is president van de Europese belangenorganisatie E-commerce Europe en een veelgevraagd key note speaker.

AI en data science (november/december)

Automatisering en digitalisering zijn van belang om waardevolle inzichten te krijgen uit cijfermatige data. De ontwikkelingen op dit vlak gaan razendsnel. Ook AI-systemen integreren steeds meer in bedrijfsprocessen. Hoe beïnvloeden deze technologieën de branches? Hoe kunt u het onderwerp en het eventueel inpassen binnen bedrijfsprocessen nou goed integreren in het gesprek met de klant? Wat is de impact van AI op de dagelijkse werkzaamheden in de praktijk, wat zijn de mogelijkheden, kansen en risico’s? Welke (on)mogelijkheden biedt AI en wat is de rol voor u als adviseur?
Gastspreker: Gerke van Garderen, Head of Innovation bij Joinson&Spice.

Docent(en)

Clem Dickmann

Clem Dickmann

Clem Dickmann, oprichter AUMACON, NIMA-examinator en analist/columnist voor diverse zakelijke media.

Harry Marissen

Ing. Harry Marissen AA

Ing. Harry Marissen AA is werkzaam bij Bentacera, mede-oprichter van ZeroCO2 en lid van de SRA Commissies Vaktechniek en Duurzaamheid.

Wijnand Jongen

drs. Wijnand Jongen

drs. Wijnand Jongen was directeur van belangenvereniging Thuiswinkel.org en is president van de Europese belangenorganisatie E-commerce Europe en een veelgevraagd key note speaker.

Gerke van Garderen

Gerke van Garderen

Gerke van Garderen is Head of Innovation bij Joinson&Spice.