Thuis in uw branche
Bekijk het dossier AVG en Privacy

Alle SRA-kantoren zijn ermee bezig, niemand is klaar

Een van de grootste risico’s voor accountantskantoren en hun mkb-klanten is informatiebeveiliging, zeker nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 van kracht wordt en de huidige wet voor bescherming van persoonsgegevens (Wbp) vervangt.

Afbeelding SRAadviseurBig four-kantoren hebben cybersecurity en privacy vanwege het strategische risico inmiddels hoog op hun beleidsagenda gezet en nemen zelfs IT-bedrijven over. Daarnaast storten allerlei IT-, verzekerings- en adviesbedrijven zich op deze nieuwe markt, want de angst onder mkb-bedrijven is groot. Wat is de status bij SRA-kantoren? “Iedereen is ermee bezig, niemand is klaar”, aldus SRA-privacy officer Tony van Oorschot. Hoog tijd voor actie!

Bent u 'in control'?

Heeft u nog nooit een veiligheidsincident gehad of is er geen datalek aan u gerapporteerd? Dan is de kans groot dat u nog niet ‘in control’ bent want iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Weet u bijvoorbeeld waar en wanneer werknemers hun vertrouwelijke bedrijfsdocumenten openen? Hebben uw werknemers nog nooit privacygevoelige gegevens, zoals salarisstroken, naar de verkeerde ontvanger gestuurd of een phishing-mail geopend?


Lees verder in de SRAadviseur