Thuis in uw branche
Contact / Reacties Uw eigen visie, suggesties, wensen of aanbevelingen zijn van harte welkom! Geef uw reactie

Van koninklijke kroket tot oranjebitter

  • Auteur: Paul Dinkgreve
  • Publicatiedatum: 19-9-2017

Voor 1 januari moeten de Eerste Kamer en Tweede Kamer aan de regering vertellen wat ze van de plannen voor het nieuwe jaar vinden. Het kost veel tijd om alles goed door te lezen (en te rekenen) en er over te praten. Daarom worden de plannen altijd ruim van tevoren – tegenwoordig op de derde dinsdag van september – bekendgemaakt.

Vroeger presenteerde de minister de plannen op de eerste maandag van november. Later is dat vervroegd naar september. In 1887 veranderde het kabinet de maandag in de dinsdag. Zo hoefden de Kamerleden die ver weg woonden niet op zondag naar Den Haag te reizen. Voor veel mensen was reizen op zondag namelijk niet toegestaan.

Dus togen we vandaag naar het Haagse. Maar voordat we ons overgaven aan de 'oranjebitter', werd een eerste stop gemaakt bij het Ministerie van Financiën.

Eerste belanghebbende 

Zoals u wellicht wel of niet weet is 1 januari 2018 vanuit wetgevingsoogpunt, de periodieke evaluatie aan de orde van de ZBO CEA. Het Ministerie van Financiën consulteert diverse partijen. Zo ook SRA, als eerste belanghebbende! We hebben uitgebreid gesproken vanuit historisch perspectief (hoe is het zo gekomen) en over de effectiviteit van de CEA naar de toekomst. We hebben met de ambtelijke dossierhouders afgesproken om nog een en ander voor hen uit te zoeken en elkaar te blijven informeren.

Daarna was het richting de lobbybijeenkomsten van Prinsjesdag. Daar spraken we met diverse contacten over de stand van de economie, het Belastingplan en over financiering in het mkb. Met het Ministerie van Economische Zaken hebben we binnenkort een afspraak over de kwaliteit van de financieringsaanvragen in het mkb. Want niet alleen de logistiek in de keten is van belang.


Terug naar de overzichtspagina