Thuis in uw branche

Piketpalen uitzetten

  • Auteur: Paul Dinkgreve
  • Publicatiedatum: 8-6-2018

Het was de afgelopen 2 weken niet eenvoudig om alle uitingen van diverse stakeholders bij het accountantsberoep goed te duiden: waar moeten we de stip op de horizon plaatsen (of nog belangrijker: de route daarnaar toe), als het gaat om toezicht op kwaliteit in de sector, accountantsorganisatie en professional en de visie op de rol en functie van de accountant/het accountantskantoor in de toekomst?

Achteraf zal pas blijken hoe belangrijk deze afgelopen periode is geweest voor de ontwikkeling van het accountantsberoep, kwaliteit en het toezicht daarop.

De komende tijd zal ik gebruiken om nadere duidingen te geven van het beleid dat nodig is om de stippen op de horizon te realiseren. Eén van die beleidskernpunten is de volgende: Uitgangspunt voor gelijke regels voor alle accountants geeft de noodzaak van het schaalbaar toepassen bij zowel kantoren als de cliënten van de kantoren.

En dat is een uitdaging voor alle betrokken stakeholders bij onze sector, waaronder juist óók accountantskantoren en professionals zelf. 

 

Terug naar de overzichtspagina Lobby dagboek