Thuis in uw branche
Contact / Reacties Uw eigen visie, suggesties, wensen of aanbevelingen zijn van harte welkom! Geef uw reactie

Minder voor meer

  • Auteur: Paul Dinkgreve
  • Publicatiedatum: 9-5-2017

Zoals u weet sta ik nog steeds met twee poten in de klei. Net als u allen word ik geconfronteerd met een personeelstekort. Beschikbare accountants wensen niet meer in onze pijplijn te gaan zitten. Dus zijn we aangewezen op tijdelijke inhuurkrachten.

Ik weet niet wat uw ervaring is, maar assistent-accountants die je inhuurt als flexibele schil hebben veelal een bedroevende kwaliteit. Dit geeft spanningen op de werkvloer, ook omdat ze relatief veel verdienen. Het lijkt er wel op of er een behoorlijk aantal potentieel accountants het niet redt bij bepaalde kantoren en op deze manier lucratief aan de bak komt. We betalen voor mijn gevoel soms heel veel voor mindere kwaliteit.

Eigenlijk is er maar één weg om dit op te lossen. Bind kandidaten die het werkzame leven instappen gelijk aan je kantoor en leid ze zelf op. Dat vraagt veel van ons én van de kandidaten. We willen natuurlijk allemaal dat ze in een kortere tijd dan de opleidingstijd al op een hoger niveau zitten. Een lang, soms lastig maar vaak duurzaam traject.

Terug naar de overzichtspagina >>