Thuis in uw branche

Keek op een novemberweek

  • Auteur: Paul Dinkgreve
  • Publicatiedatum: 10-11-2017

Start van de SRA-maandag was het gesprek met de keynote speaker voor de SRA-dag op 14 december aanstaande. Gezien alle uitdagingen waarvoor wij als kantoren staan, een aanrader!

Mocht u die dag van plan zijn om het  eindejaarseminar bij te wonen, dan kan ik u zeker uw komst naar de ledenvergadering van SRA met deze spreker aanbevelen. Arend Ardon is iemand die veel ervaring heeft met veranderprocessen, die hij benadert vanuit organisatie en mensbeeld. U wacht een interactieve ervaring. Kortom: ik zie u vast allemaal op 14 december tijdens onze jaarlijkse SRA-dag.

Applaus 

Ook heb ik vandaag de mogelijke toekomstige NBA-voorzitter mogen horen presenteren bij onze Kring In het Publiek belang (IPB). Met veel gevoel voor de aspecten van het mkb ging Marco van der Vegte in op veranderen en kwaliteit verhogen in de accountantsorganisatie.

We kregen concrete handvatten aangereikt voor maatregelen op het terrein van cultuurverandering. In het algemeen zijn deze toepasbaar op elke organisatie omdat de problematiek niet wezenlijk verschilt. In het interactieve deel kon ik het goed met hem hebben, aan het eind kreeg hij van de aanwezigen een welgemeend applaus. 

Verandering

Voor de verandering sprak ik dinsdag weer over strategie en cultuur. Maar dan nu binnen mijn eigen organisatie. We spraken elkaar ook in het kader van de partnerevaluatie, die overigens bij ons kantoor al eerder werd toegepast dan de publicatie van de 53 maatregelen IPB. Ik kan u verzekeren dat dit ook best ontspannende gesprekken kunnen zijn.

Om maar even door te gaan op de ontspannende tour: woensdag hebben we een zeer aangenaam gesprek gevoerd over keurmerken en criteria waaraan keurmerken zouden moeten of kunnen voldoen. Aanleiding daarvoor is het denken over en doorkijken in de toekomst van onze kantoren. Ik denk dat we daarover tijdens de SRA-dag van 14 december over doorspreken. 

Evenwicht bewaren

Daarnaast op woensdag wederom een vergadering gehad vanuit de Stuurgroep IPB. Wat kent de veranderagenda een straffe doorlooptijd! Opvallend is dat er veel vanuit de Stuurgroep en subgroepen wordt geproduceerd. Het is een kunst om snelheid en kwaliteit goed in evenwicht te kunnen houden. De leestijd van stukken loopt in ieder geval dermate op dat ik makkelijk de slaaptijd zou kunnen vullen. Het kan ook helpen om 's avonds laat sneller in slaap te komen. Grinnik.

Om het in slaap vallen te voorkomen (donderdag), kan ik u zeker de presentatie van Jan Zweekhorst aanbevelen over het Belastingplan en regeerakkoord. Onze SRA-fiscalist/bestuurslid geeft een zuivere analyse van hoe wij met z'n allen worden gemanipuleerd tot en met het gebrek aan kennis en inzicht die (niet) leeft bij de politiek. Het verschil tussen halve en hele waarheden in de publiciteit is in ieder geval opvallend. 'Never a dull moment' in deze keek op een novemberweek.   

 

Terug naar de overzichtspagina Lobby dagboek