Thuis in uw branche

Eerste bladzijde

  • Auteur: Paul Dinkgreve
  • Publicatiedatum: 13-1-2017

ALV geweest, Kerst geweest, Nieuwjaar: de beste wensen voor u allen! Al het stof is weer gaan liggen. Straks ook de sneeuw. Naar verwachting komt bovendien het water tot rust in ijs. Genoeg tijd om het artikel van Jan Bouwens in FD (27 december) tot mij te nemen. Mijn verwondering over zijn opiniestuk kunt u lezen op de SRA-website.

Ook verwondering omdat onze staatssecretaris van Financiën het beroep van schrijver heeft opgepakt en een novelle gaat uitbrengen. Dat zal hem nog niet makkelijk afgaan omdat hij pas erg laat geschrokken is van de consequenties van de pensioen in eigen beheer. Terwijl hij er al veel eerder op is gewezen. Begrijp me niet verkeerd, het is ook noodzakelijk dat er nog aanvullingen komen. Zeker bezien vanuit het motto: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Topfiscalisten

Ik hoop van ganser harte dat onze topfiscalisten Jan Zweekhorst en Ruud van den Dool in staat zijn om het belang van de dga goed voor het voetlicht te brengen. Zij hebben deze mogelijkheid omdat zij volgende week zijn uitgenodigd op het Ministerie van Financiën voor overleg. Tenslotte hoort bij een novelle ook een redactie; wellicht dat Jan en Ruud die kunnen vormen. En als het gaat om redactie: ik kan u het stuk in Tegenspraak (Weekblad Fiscaal Recht) van beide heren ook aanbevelen.

Nog even terugkomend op het nieuws van deze week: Maar liefst 65 procent van de ondernemers stelt dat de accountant meer branchekennis moet hebben (Accountancy Vanmorgen, 11 januari). De kennis van de branche wordt steeds belangrijker voor accountants. Met name ook omdat de Belastingdienst na beoordeling van onze BiZ-database nog enthousiaster is geworden dan ze waren, zoals ik meldde in december. Dit is van belang omdat wij als SRA-kantoren exclusief deze benchmarking kunnen gebruiken, juist bij onze samenstellingen. Hiermee kunnen we Horizontaal toezicht verder ontwikkelen in ons voordeel.

Goed weekend!

Terug naar de overzichtspagina >>