Thuis in uw branche

Dagje vrij

  • Auteur: SRA-bestuur
  • Publicatiedatum: 12-12-2016

Verleden week liet de NBA weten dat de extra geplande ledenvergadering over de governance niet doorgaat. De geagendeerde verordeningen over een nieuwe bestuurlijke structuur van de beroepsorganisatie zijn door het NBA-bestuur ingetrokken.

Tijdens onze bestuursvergadering van afgelopen vrijdag hebben we de aankondiging nog even gememoreerd. Ook SRA heeft uitgebreid met het NBA-bestuur gesproken over de wijze waarop de governance door de beroepsorganisatie werd ingestoken; zowel qua organisatie als proces. Want dat er iets moet gebeuren met de bestuurlijke structuur van de beroepsorganisatie, dat is duidelijk.

Vanuit dat perspectief vindt het SRA-bestuur het jammer dat er geen stappen worden gezet.
De wijzigingen in de bestuurlijke structuur waren immers niet zodanig dat er een visietraject voor nodig was. Sterker nog, het visietraject zou wellicht gebaat zijn geweest met een betere governance.
Met de voorstellen was bovendien ook een wetswijziging niet noodzakelijk. Slagvaardigheid creëren in de organisatiestructuur zou eerste prioriteit hebben. Dat is nu een gemiste kans.

Dat gezegd hebbende, kunnen we het besluit van het NBA-bestuur billijken om de extra ledenvergadering te skippen. Maar laten we wel vaststellen dat een toekomstvisietraject meer dan een jaar gaat kosten, accountants kennende. Met name ook omdat zorgvuldigheid in onze vijf fundamentele beginselen staan…?!

We hebben dus een extra dagje vrij op 19 december.

Terug naar de overzichtspagina >>