Thuis in uw branche

Beroepseed, toch wel mooi

  • Auteur: SRA-bestuur
  • Publicatiedatum: 16-10-2016

Inmiddels heb ik bij een fiks aantal accountancykringen de eed afgenomen. Ik heb daarmee wel gemerkt dat er veel ruis bestaat op de lijn. Een veel gehoord argument is dat je er geen betere accountant door wordt. Maar dat is dan ook niet de bedoeling van de eed.

De eed leg je af omdat je naar de buitenwereld iets verklaart. Je benadrukt nog eens dat de gebruiker van je werk erop mag vertrouwen dat je onze vijf fundamentele beginselen zult toepassen in je werk. En het kan ook nooit kwaad je er nog eens bewust van te zijn dat het voeren van de accountantstitel tot deze verwachting leidt, en ook mag leiden, bij de gebruikers.

De stakeholders hechten waarde aan ons oordeel bij alle informatie die zij gebruiken. Dat doen zij zodat zij hun eigen oordeel gefundeerd kunnen vormen. Op deze wijze voegen wij als accountants vertrouwen en betrouwbaarheid toe.

Zoals u weet is onze hele economie gebaseerd op vertrouwen. Zonder vertrouwen komt de economie tot stilstand. Hoe mooi kan het leven zijn dat wij dat vertrouwen mogen geven.

Terug naar de overzichtspagina >>