Thuis in uw branche

SRA herkend en erkend als brancheautoriteit

Dagboek van de voorzitter

  • Publicatiedatum: 14-1-2016

Het is mooi om te zien dat SRA inmiddels herkend en erkend wordt als brancheautoriteit. Niet alleen vinden we gehoor bij partijen als de Ministeries van Financiën en EZ, ook het CBS wil graag met ons in gesprek over de data die we samen verzamelen in het kennisplatform Branche in Zicht.

Daarnaast kunnen we onszelf natuurlijk ook goed profileren richting markt, ondernemend Nederland (ik bedoel hier geen vereniging mee, overigens). Ik ben trots als ik de nieuwsartikelen in allerlei branchegerelateerde bladen lees over de branchescans en brancherapporten vanuit BiZ. Vandaag stonden de resultaten centraal uit de Horeca- en Retail-branchescans en die werden weer flink door de pers opgepikt. Maar allerbelangrijkste blijven vanzelfsprekend de kennis en de daaruit voortvloeiende adviesmogelijkheden die Branche in Zicht u en uw klanten kan bieden.

Verbinden staat ook centraal bij het platform dat SRA u samen met Xattu biedt. Vanmiddag was ik aanwezig bij een bijeenkomst waar deze nieuwe ster aan het financieringsfirmament hun platform presenteerde waarbij vraag en aanbod van MKB-krediet samenkomt.

We weten natuurlijk allemaal dat het voor ondernemers in het mkb vreselijk moeilijk is om aan financiering te komen. SRA heeft zich al een aantal jaren gemoeid om aandacht hiervoor te vragen, bij zowel de gevestigde partijen als de alternatieve. We realiseerden ons dat met name de accountant de rol van regisseur kan vervullen door ondernemer en financierder bij elkaar te brengen.

Ondernemers met een financieringsbehoefte kunnen naar een breed maar betrouwbaar publiek exposure krijgen terwijl investeerders verantwoorde en betrouwbare projecten kunnen vinden. Het is immers de accountant die via het platform vrager en aanbieder bij elkaar brengt. In het kort gezegd, ik denk dat dit platform kan uitgroeien naar de Funda voor de markt van mkb financieringen. Aangezien geïnteresseerde SRA-leden tot juli 2016 kosteloos met hun klanten van het platform gebruik kunnen maken, zou ik zeggen: niet geschoten is altijd mis!

  • Meer informatie over Xattu