Thuis in uw branche

Preventiemedewerker

Pak ziekteverzuim gerichter aan en bespaar kosten

Elke organisatie is verplicht één werknemer aan te wijzen als preventiemedewerker. Hoe signaleert u de belangrijkste risico’s en stelt u een plan van aanpak op?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 545,00
Prijs niet-leden: € 635,00
Groepsgrootte: 12
PE-uren/punten:
Bestemd voor: Officemanager, HRM medewerker, Kantoormanager
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • Belangrijke risico’s voor het kantoor te signaleren, hierover te adviseren en mee te werken aan de aanpak hiervan.

Uw docent

Maaike Spoelstra

Drs. Maaike Spoelstra

Maaike Spoelstra is Arbo-consultant bij ArboNed en houdt zich bezig met advisering op het gebied van gezond en veilig werken.

.

Inhoud

Elke organisatie is verplicht één werknemer aan te wijzen als preventiemedewerker. Hoe signaleert u de belangrijkste risico’s en stelt u een plan van aanpak op?

Als preventiemedewerker heeft u een aantal wettelijke taken. U adviseert de werkgever over de arbeidsrisco’s en zorgt samen met de werkgever en de ondernemingsraad voor goede arbeidsomstandigheden. Hiermee probeert u (langdurig) ziekteverzuim en ongevallen te voorkomen. Maar ook het opstellen en uitvoeren van risico-inventarisatie en evaluaties (RI&E) behoren tot uw takenpakket. Hierbij werkt u o.a. samen met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners.

Op een interactieve wijze leert u hoe u risico’s kunt signaleren, inventariseren en vertalen naar een preventieve aanpak voor uw organisatie. Ook is er volop gelegenheid om over uw specifieke vragen van gedachten te wisselen met de trainer en medecursisten.

  • Arbowetgeving: Arbowet, Arbocatalogus, etc.
  • Arbozorgstructuur (RI&E/ Plan van Aanpak, Arbocatalogus)
  • Rollen, taken en bevoegdheden preventiemedewerker
  • Welke risico’s zijn er in uw organisatie?
  • Preventieve maatregelen
  • Praktische uitvoering: hoe te realiseren in de praktijk?

U ontvangt het boek ‘Preventiemedewerker in 100 vragen’ bij deelname aan deze training. Na het afronden van de training ontvangt u het ArboNed certificaat Preventiemedewerker.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren