Thuis in uw branche

Masterclass: Leiderschap in transitie

Laat u inspireren door top masters op betoverende locaties

De wereld verandert continu. Oude structuren en rollen maken plaats voor nieuwe manieren van (samen)werken en leidinggeven. Wat betekent deze transitie voor uw rol als bestuurder?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 2580,00
Prijs niet-leden: € 2980,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • De kwaliteiten van mijn collega's optimaal te benutten
  • Een high performance werkklimaat te creëren binnen mijn kantoor
  • Waarde toe te voegen aan onze klanten op het gebied van duurzaamheid
  • Effectief leiding te geven aan noodzakelijke veranderingen binnen mijn kantoor

Uw docent

Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar is filosoof, trendwatcher en faculty member aan Nyenrode Business Universiteit

.

Inhoud

De wereld verandert continu. Oude structuren en rollen maken plaats voor nieuwe manieren van (samen)werken en leidinggeven. Wat betekent deze transitie voor uw rol als bestuurder?

Als bestuurder van een accountantskantoor heeft u steeds nieuwe uitdagingen.

Hoe kunt u in deze tijd met grote tekorten op de arbeidsmarkt uitblinken als kantoor? Wat betekent dit voor uw manier van aansturen?

Hoe gaat u invulling geven aan de nieuwe rol van de accountant in de verduurzaming van de wereld en van uw klanten?

En tot slot, hoe geeft u concreet handen en voeten aan de 8 mondiale veranderingen die we op dit moment doormaken? Oftewel hoe kunt u deze transitie als leidinggevende sturen en beïnvloeden?

Laat uw inspireren door de meest gevraagde sprekers in dit vakgebied. Met groot enthousiasme presenteren wij onze masters. De masterclasses vinden plaats op drie unieke locaties in Nederland. We hebben drie sprookjesachtige kastelen voor u uitgekozen.

  • Hoe creëert u een topteam en een high performance klimaat?
  • Onderscheidend presteren als accountantskantoor
  • 8 mondiale transities die we momenteel meemaken en de impact op werk en leven
  • Hoe kunt u als accountant het verschil maken binnen deze transities?
  • De 7 breinwetten en hoe u deze kunt inzetten in uw communicatie, verandering en leiderschap
  • Effectief leidinggeven aan noodzakelijke veranderingen binnen uw kantoor

De masterclasses bestaan uit 3 modules. U kunt ervoor kiezen om losse modules te volgen waar u zich apart voor inschrijft. Elke middag wordt afgesloten met een diner om 18:30 uur, waarbij er gelegenheid is om met vakgenoten van gedachten te wisselen en te netwerken.

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Donderdag 14 september 2023 van 13:30 uur tot 18:30 uur, Kasteel Oud-Poelgeest: Masterclass 2 Leiderschap in transitie
Donderdag 23 november 2023 van 13:30 uur tot 18:30 uur, Kasteel Woerden: Masterclass 3 De 7 breinwetten
Beschikbaar
Locatie: Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest /routebeschrijving
Cursuscode: EOCU37073

Programma

Masterclass 1     Van Goed naar GOUD

Als voormalig bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam neemt Marc u mee in zijn grootste leermomenten als coach. Hij deelt zijn inzichten die ervoor hebben gezorgd dat ze met het team van een tweede plek kampioen zijn geworden. En u krijgt concrete handvatten om met uw eigen team nog beter te presteren.

De coachvisie van Marc draait om inspireren, situationeel leidinggeven en competentiemanagement. Hoe creëer ik een performanceklimaat? Samenwerken naar een doel werkt alleen als er bereidheid is om grenzen te verleggen. Marc heeft dit (onder andere) bij de gouden hockeydames bewezen: een zeer diverse groep van 18 speelsters en 8 begeleiders functioneerde als één geheel.

Het gaat niet alleen om het scoren van doelpunten, maar ook om de weg ernaartoe. Hoe motiveer ik mijn mensen 5% méér dan de concurrentie? Hoe maak ik het verschil door hen telkens een stapje voor te zijn? Net als in de topsport is zelfbewustzijn van teamleden cruciaal: iedereen blinkt ergens in uit. Maak individuele sterktes en valkuilen inzichtelijk, zet individuen in hun kracht en profiteer als team. Groepen met de grootste diversiteit zijn het sterkst.

Marc faciliteerde zijn team om zelfstandig te bedenken hoe de concurrent bestreden moest worden. Dit was geen verlies van zijn coachende rol, integendeel. In zijn presentatie gaat hij in op de grote voordelen die hieraan verbonden zijn. Hoe vind en benut ik (individuele) kwaliteiten?

Als ex-bondscoach van de gouden hockeydames trekt Marc parallellen tussen topsport en het bedrijfsleven: hoe onderscheid ik mij (in lastige tijden)? Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gehad. Waarom wachten op betere tijden als je die zelf kan creëren?

Marc Lammers was de bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam. Hij stond aan de leiding van het team dat de zilveren medaille won op de Olympische Spelen van 2004 in Athene en de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Marc is ook auteur van diverse boeken zoals: “Yes! Een crisis”, “Coachen doe je samen” en “Flow: van goed naar goud”.

Masterclass 2     Leiderschap in transitie

Zelfs als u niet geïnteresseerd bent in de toekomst, is de toekomst geïnteresseerd in u. Daarom houdt onze volgende spreker zich bezig met het inspireren van een nieuwe generatie leiders,  bestuurders en beleidsmakers, die gericht zijn op de toekomst en het creëren van meerwaarde voor de samenleving en andere mensen. De wereld verkeert niet in een financiële of  economische crisis, maar in een transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. Deze transitie raakt bijna iedereen en heeft grote invloed op ons leven en werk.

Tijdens de bijeenkomst geeft Ruud Veltenaar duidelijkheid over de toekomst en biedt hij concrete hoop op een betere wereld. Bent u klaar voor de toekomst en in staat om ook in turbulente tijden het verschil te blijven maken als accountant? Om de toekomst zelf te creëren heeft u relevante informatie, heldere inzichten en effectief leiderschap nodig. Tijdens deze masterclass geeft Ruud ons een doorkijkje naar de toekomst en maakt hij duidelijk hoe we zelf meerwaarde kunnen creëren in een turbulente wereld, die in rap tempo transformeert naar een volgende fase in onze beschaving. Ruud geeft een helder beeld van de toekomst en geeft aan waarom we op een markeerpunt in onze geschiedenis staan.

Ruud Veltenaar is filosoof, trendwatcher, TEDx spreker, bevliegeraar, faculty member aan Nyenrode Business Universiteit en sociaal bewogen investeerder. Hij is een talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact van ons leven en werk. Als geen ander weet Ruud dat het creëren van een perspectiefrijke toekomst meer vereist dan motivatie en hard werken. Dat is waarom Ruud Veltenaar al decennia lang de wereld rondreist en samenwerkt met alle soorten leiders, van CEO's tot staatshoofden en bestuurders.

Masterclass 3     De 7 breinwetten

Bij de 7 breinwetten kijken we naar leiderschap, verandering en communicatie. Hoe komt het dat 70% van het verandermanagement niet succesvol is? Wat maakt dat er zoveel ruis zit in communicatie? Hoe kunnen we het gewenste en breed gedragen leiderschap verkrijgen in een organisatie? Hoe kunnen we beter samenwerken en verbinden? Hoe ontstaat meer werkgeluk?

Bij de 7 breinwetten laat neurowetenschapper Ayca Szapora zien hoe u de regie kunt nemen. U krijgt inzicht in de werking van ons onbewuste brein en concrete tools die u direct in kunt zetten. De basis voor een cultuur die organisaties juist sterker maakt!

Ayca neemt u op energieke en humoristische wijze mee in de wondere werking van het brein en laat u de trucjes zien die uw hersenen met u uithalen. Ze legt uit wat de meest effectieve manier is om te communiceren, hoe u verbinding kunt maken en hoe u gedrag van uzelf en anderen kunt veranderen.

Ayca Szapora is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma. Ayca is een gepassioneerde spreker die de brug slaat tussen wetenschap en de concrete toepassing hiervan in de praktijk. Ze heeft heel veel kennis en maakt die toegankelijk voor een breed publiek. Ze is innemend, haar presentaties zijn energiek en haar enthousiasme is aanstekelijk. Tegelijkertijd brengt ze kennis waar u wat aan hebt. De perfecte combinatie van intellect en passie.

 

Docent(en)

Marc Lammers

Marc Lammers

Marc Lammers is een motivatiespreker, bedrijfscoach en was voorheen bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam.

Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar is filosoof, trendwatcher en faculty member aan Nyenrode Business Universiteit

Ayca Szapora

Ayca Szapora

Ayca Szapora is neurowetenschapper, cognitief psycholoog en bedrijfskundige.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren