Thuis in uw branche
Bekijk alle kringen

Branche en Advies kring 2022

SRA organiseert op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring.

Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot adviesgerichte organisaties, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur (voor specialisten heeft SRA-Branche-expertgroepen in het leven geroepen).

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 674,00
Prijs niet-leden: € 808,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 10
RB Algemeen 10
Bestemd voor: Mkb-adviseur, Accountant vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Overall leerdoel:
Op de hoogte blijven van de belangrijkste branche-ontwikkelingen en adviesthema’s en dit kunnen toepassen in de accountantsadviespraktijk.

Ik ben in staat om:

 • Mijn klanten nog beter te adviseren over de effecten en gevolgen van golfbewegingen in toeleverketens
 • Mijn klanten nog beter te adviseren over de ontwikkelingen in de medische sector
 • Mijn klanten nog beter te adviseren over de ontwikkelingen in de detailhandel
 • De IT-ontwikkelingen te signaleren en toe te passen.

Danielle Janssen van Rumpt

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot adviesgerichte organisaties, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur (voor specialisten heeft SRA-Branche-expertgroepen in het leven geroepen).

Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van de SRA-Branche en Advieskring behandelt een deskundige de actuele (economische) ontwikkelingen en toekomstverwachtingen van een bepaalde branche en/of een adviesthema. Er is uiteraard gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur en eindigen om 18.30 uur.
Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats.

De bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

 • u doet (branche)kennis op waardoor u een nog betere sparringpartner wordt voor uw klanten;
 • u bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten;
 • u investeert 10 PE-uren (RA/AA) en verdient 10 PE-punten (RB) per jaar *.

* Ook in het kader van de nieuwe PE-regeling is het belangrijk om uw kennis op peil te houden. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie van de belasting).

Een persoonsgebonden jaarlidmaatschap kost in 2022 voor vier bijeenkomsten € 674 oftewel € 169 per bijeenkomst. Mocht u bij een bepaalde bijeenkomst niet aanwezig kunnen zijn, dan mag u incidenteel een vervanger afvaardigen. U kunt ook kiezen voor een kantoorlidmaatschap à € 967. U mag dan per bijeenkomst twee deelnemers afvaardigen (en per bijeenkomst bepalen wie dat zijn). Indien u werkzaam bent bij een kantoor dat geen lid is van SRA betaalt u € 808 voor vier bijeenkomsten en € 1.100 voor een kantoorlidmaatschap. Er zijn Branche en Advieskringen in Van der Valk Hotel Houten en Eindhoven.

Het programma voor 2023:

Op dit moment wordt het nieuwe jaarprogramma voor 2023 samengesteld.

Jaarprogramma 2022:

 • Bullwhip in toeleverketens (maart) 
 • Ontwikkelingen in de medische sector - eerstelijns gezondheidszorg (mei)
 • Ontwikkelingen in de horeca (september)
 • IT ontwikkelingen in het MKB (november)

Locatie & Datum

EINDHOVEN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 23-03-2022, 30-05-2022, 26-09-2022 en 21-11-2022
Locatie: Van der Valk Hotel Eindhoven in Eindhoven / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR35429

HOUTEN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 21-03-2022, 23-05-2022, 19-09-2022 en 28-11-2022
Locatie: Hotel Houten in Houten / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR35430

Programma

Bullwhip in toeleverketens

Bullwhips zijn krachtige golfbewegingen in de wereldwijde toeleverketens die sterke effecten kunnen veroorzaken. De bullwhip van 2008-2010 (die past binnen de zogeheten Lehman Wave) was een klassieker. De bullwhip als gevolg van de Coronapandemie is nog volop bezig. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u inzicht in hoe bullwhips ontstaan, hoe zij door bedrijfsketens golven, waarom ze in kracht groeien en hoe ze dempen. Met voorbeelden uit de chemische industrie, de halfgeleider- en automobielindustrie en de containervracht. Kan er iets aan gedaan worden? Wat zijn de gevolgen voor beschikbaarheid van goederen, wat is het effect op (tussen)voorraden, prijzen, kosten en winst? Een bijzonder relevant onderwerp voor de accountant/adviseur die een goede bedrijfsverkenning wil uitvoeren.
Gastspreker: Robert Peels; oprichter van Flostock, een consultancy gespecialiseerd in volatiliteit en forecasting.

Ontwikkelingen in de medische sector - eerstelijns gezondheidszorg

Zorgprofessionals in de eerstelijns worden nog steeds in toenemende mate geconfronteerd met marktwerking en hebben daarbij te maken met basisprincipes uit het bedrijfsleven, maar daarnaast worden ze ook beschouwd als maatschappelijke ondernemingen die sociaal opereren en zich continu aan alle (sociale) wet- en regelgevingen moeten verbinden. Hoe kunt u ze helpen met het uitwerken van een toekomstbestendige strategie. En welke bedrijfsmatige keuzes moeten ze maken? Tijdens deze bijeenkomst komen de recente ontwikkelingen binnen de eerstelijns gezondheidszorg aan de orde. U krijgt meer inzicht in de situaties waar uw klanten voor komen te staan zodat u ze na afloop (nog) beter kunt adviseren.
Gastspreker: Ellen van der Meer–Nuijten; Algemeen directeur en eigenaar RondOm Podotherapeuten en bestuurder van diverse eerstelijns organisaties

Ontwikkelingen in de horeca

Ruim twee jaar geleden deed corona zijn intrede in de samenleving. Hoe staat de horecasector er inmiddels voor? Wat staat de sector nu en in de toekomst te wachten? Het concurrentieveld van de horecasector verbreed aanzienlijk. Wat betekent dit voor de omzetontwikkelingen op lange termijn en welke kansen zijn er voor de horecasector tot 2030? Tijdens deze bijeenkomst worden de actuele ontwikkelingen in de foodservice sector uitvoerig besproken.
Gastspreker: Inga Blokker; Directeur The Food Research Company

IT ontwikkelingen in het MKB

Een mkb-ondernemer en zijn accountant moeten voorbereid zijn op veranderingen als gevolg van technologische innovatie. Continious auditing en monitoring, blockchain, artificial intelligence, robotisering: ze hebben volgens velen grote impact. Maar hoe zit dat met de risico's die kleven aan al die nieuwe technologie en de impact die deze risico's kunnen hebben op de continuïteit van organisaties. Ransomware wordt nog veel te weinig genoemd als risico, terwijl de kans en impact hiervan vele malen groter is voor organisaties. Tijdens deze bijeenkomst behandelen we diverse vraagstukken waarop een ondernemer voorbereid moet zijn en bespreken we diverse facetten en de laatste ontwikkelingen op het gebied van ransomware. Na afloop bent u in staat digitale risico’s tijdig te signaleren en weet u welke maatregelen u kunt nemen om uzelf én uw klant tegen deze nieuwe risico’s te wapenen.
Gastspreker: Jeroen Kuper RE is IT-auditor en strategisch adviseur op het gebied van technologische innovatie.

Docent(en)

Robert Peels

drs. Robert Peels

drs. Robert Peels is oprichter van Flostock, een consultancy gespecialiseerd in volatiliteit en forecasting.

Ellen van der Meer-Nuijten

drs. Ellen van der Meer-Nuijten

Ellen van der Meer-Nuijten is Algemeen directeur en eigenaar RondOm Podotherapeuten en bestuurder van diverse eerstelijns organisaties.

Inga Blokker

Inga Blokker

Inga Blokker is Directeur FoodService Instituut Nederland.

Jeroen Kuper

ing. Jeroen Kuper RE

ing. Jeroen Kuper RE is IT-auditor en strategisch adviseur op het gebied van technologische innovatie, eigenaar van Technogratie en universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren