Thuis in uw branche
Bekijk alle kringen

Assistenten kring 2022-2023

SRA organiseert op vier locaties Assistenten kringen

Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van deze kringen behandelt een deskundige een voor de werkzaamheden van de assistent-accountant (relevant) actueel thema.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 685,00
Prijs niet-leden: € 820,00
Groepsgrootte: 35
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 10
RB Algemeen 5
RB Fiscaal 5
Bestemd voor: Gevorderd assistent-accountant, Beginnend assistent-accountant, Zelfstandig assistent-accountant
Leerdoelen:

Overall leerdoel:
Ik ben in staat om de actualiteiten op assistentenniveau op het gebied van accountancy toe te passen in de praktijk.

Ik ben in staat om:

 • Een risicobeoordeling voor witwassen en terrorismefinanciering uit te voeren en ongebruikelijke
  transacties te herkennen.
 • De wijzigingen in de fiscale regels met betrekking tot inkomstenbelasting toe te passen.
 • De richtlijnen RJK bij het samenstellen van jaarrekeningen toe te passen.
 • De wijzigingen in de fiscale regels met betrekking tot loonbelasting toe te passen.

Uw contactpersoon

Danielle Janssen van Rumpt

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

SRA organiseert op vier locaties SRA-Assistenten kringen. Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van deze kringen behandelt een deskundige een voor de werkzaamheden van de assistent-accountant (relevant) actueel thema.

Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. Ook kunt u vooraf cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen.

De bijeenkomsten starten om 16.00 uur en eindigen om 18.30 uur. Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats.

De bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

 • U bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten;
 • U houdt uw vaktechnische kennis up to date;
 • U heeft invloed op de keuze van de thema’s en de te behandelen stof;
 • U investeert 10 PE-uren AA/RA/RC en 10 PE-punten (RB) per jaar*.

*Ook in het kader van de nieuwe PE-regeling is het belangrijk om uw vakbekwaamheid op peil te houden. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie van de belasting).

Een (persoonsgebonden) jaarlidmaatschap kost voor het seizoen 2022-2023 voor vier bijeenkomsten € 685 oftewel € 171 per bijeenkomst. Indien u werkzaam bent bij een kantoor dat geen lid is van SRA betaalt u € 820 oftewel € 205 per bijeenkomst. Er zijn assistentenkringen in Assen (Hotel Assen), Houten (Hotel Houten), Amsterdam (Mercure Amsterdam West) en Eindhoven (Novotel Eindhoven). 

Het programma 2022-2023:

 • Actualiteiten wwft en fraude (sept/okt 2022)
 • Fiscale actualiteiten (november 2022)
 • Aandachtspunten externe verslaggeving (jan-feb 2023)
 • Actualiteiten loonheffingen (mei 2023)

Locatie & Datum

AMSTERDAM

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16:00 uur (einde: 18:30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 04-10-2022, 28-11-2022, 02-02-2023 en 25-05-2023
Locatie: Mercure Hotel Amsterdam West in Amsterdam / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR35798

ASSEN

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16:00 uur (einde: 18:30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 06-10-2022, 23-11-2022, 09-02-2023 en 15-05-2023
Locatie: Van der Valk Hotel Assen in Assen / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR35797

EINDHOVEN

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16:00 uur (einde: 18:30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 26-09-2022, 16-11-2022, 06-02-2023 en 23-05-2023
Locatie: Novotel Eindhoven in Eindhoven / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR35799

HOUTEN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 05-10-2022, 14-11-2022, 30-01-2023 en 17-05-2023
Locatie: Hotel Houten in Houten / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR35800

Programma

Actualiteiten wwft en fraude (sept/okt 2022)

Fraude, continuïteit en wwft blijven actuele onderwerpen in de accountantspraktijk. Toezichthouders en politiek houden hierop scherp toezicht. Maar welke rol heeft de assistent-accountant? Wat wordt er verwacht en hoe kan de assistent-accountant bijdragen aan het voldoen aan de wettelijke eisen die worden gesteld. Als assistent ben je de ogen en de oren van de organisatie, wat jij niet ziet, ziet niemand. Tijdens deze bijeenkomst worden de actualiteiten op praktische wijze besproken en wordt de vraag beantwoord wat dit betekent voor de dagelijkse werkzaamheden van de assistent.
Gastspreker: Arnout van Kempen CISA is als compliance officer verbonden aan verschillende kantoren en oud toezichthouder bij de AFM.

Fiscale actualiteiten (nov 2022)

De fiscale wetgeving kent jaarlijks nieuwe regelingen. Ondernemers en particulieren moeten tijdig op deze wijzigingen inspelen om de belastingdruk over het lopende jaar te beperken en goed voorbereid op de nieuwe fiscale regelingen het nieuwe jaar in te gaan. Tijdens deze bijeenkomst komen de belangrijkste wijzigingen in het belastingplan 2023 aan bod. Aansluitend is er uiteraard aandacht voor de aangiften over 2022.
Gastspreker: mr. Eric van Uunen RB is partner bij Marree & Van Uunen Belastingadviseurs en gespecialiseerd in DGA-problematiek, bedrijfsopvolgingen en herstructureringen.

Aandachtspunten externe verslaggeving (jan-feb 2023)

Tijdens deze bijeenkomst staan de belangrijkste verslaggevingsontwikkelingen van kleine rechtspersonen en micro-rechtspersonen, zoals onderhanden werk en onderhanden projecten centraal. Daarnaast is er aandacht voor casussen uit de samenstellingspraktijk. Deze bijeenkomst heeft een praktische insteek.
Gastspreker: Nees de Vos RA is hoofd Vaktechniek bij Moore DRV, audit docent aan de Erasmus Universiteit en lid van de SRA-Commissie Vaktechniek Accountancy.

Actualiteiten loonheffingen (mei 2023)

De loonheffingen zijn zeer actueel en aan diverse wijzigingen onderhevig. Een belangrijk onderwerp is de WKR en dan met name de vergoedingen en verstrekkingen die in de praktijk het meest voorkomen of waar toepassing van de voorwaarden essentieel zijn. Tijdens deze bijeenkomst besteden we ook aandacht aan het verlonen en belonen van de DGA. Verder maken we een klein uitstapje naar het arbeidsrecht en bespreken we de actualiteiten van het ontslagrecht en de ontwikkelingen omtrent de transitievergoeding. Ook de positie van de ZZP-er krijgt dan aandacht. Tot slot is er nog aandacht voor de ontwikkelingen omtrent het CAO-recht en verplichte pensioenregelingen.
Gastspreker: Roelof van Marrum is zelfstandig adviseur en docent werkgeverszaken bij Operius

Docent(en)

Arnout van Kempen

Arnout van Kempen CCO CISA

Arnout van Kempen CCO CISA is als compliance officer verbonden aan verschillende kantoren en oud toezichthouder bij de AFM.

Eric van Uunen

mr. Eric van Uunen

mr. Eric van Uunen is partner bij Marree & Van Uunen Belastingadviseurs en gespecialiseerd in DGA-problematiek, bedrijfsopvolgingen en herstructureringen.

Nees de Vos

Drs. Nees de Vos RA

Nees de Vos RA is hoofd vaktechniek bij Moore DRV, audit docent aan de Erasmus Universiteit en lid van de SRA-Commissie Vaktechniek Accountancy.

Roelof van Marrum

Roelof van Marrum

Roelof van Marrum is eigenaar van adviesburo Operius en adviseert het mkb over werkgeverszaken.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren